Kuressaare saab Balti- ja Põhjamaade linnade seast ainsana kanda järgmisel aastal Euroopa spordilinna tiitlit. Just nii otsustas nelja liikmeline Brüsselist saabunud hindamiskomisjon, kes Kuressaaret hiljuti külastas. Tiitel antakse saarlastele üle detsembri alguses Brüsselis.

See et kuressaarlastel, ehk tegelikult ka kõigil saarlastel on kasutada oma golfiväljak, staadion, spordihoone, tenniseväljakud, sadamad, terviserajad – see kõik tundub kohapealt vaadatuna nii tavapärane ja loomulik. Just Saaremaa ralli ajal Kuressaaret külastanud Brüsseli komisjoni jaoks ei tundunud see aga hoopiski mitte tavapärane, vaid eriline olukord.

"Kui nad siin käisid, siis nad ütlesid kohe, et nähes neid objekte ja taristut mis meil siin on, siis nad arvasid kohe, et ilmselt te olete ka nende linnade hulgas. Nad olid tõeliselt vaimustuses meie objektidest," rääkis Saaremaa valla spordinõunik Aivi Auga ERR-ile.

20. korda välja antavaid tiitleid sai seekord Euroopas kokku üheksa linna. Euroopa 2020 aasta spordilinna tiitel ei pane Kuressaarele kohustusi, aga samas ei too juurde ka Brüsselist miljoneid.

"Kindlasti me saame sellega seoses rohkem pildile ja saame tuua just neid spordi ja liikumisega seotud teemasid, mis on meile olulised. Teistpidi saame ehk juhtida nii Saaremaa kogukonna kui ka kogu Eesti tähelepanu teatud kitsaskohtadele nii Saaremaa spordis kui kogu Eesti spordis," lisas Saaremaa vallavanem Madis Kallas.

Saarelist aspekti arvestades toodi välja, et Saaremaal on 126 spordiobjekti, tegutseb 87 spordiklubi, üheksa spordikooli ja harrastatakse 36 erinevat spordiala.

"Nad on kindlasti seda tiitlit väärt, sest on ju hetke Eesti popim sportlane Ott Tänak just Saaremaalt pärit. Saaremaalt on sirgunud ka mitmed meie võrkpallurid, kes mängivad profina välisklubides, tugevad jalgratturid, purjetamiskoondise liikmed. Tele poolelt on hea meel, et järgmisel aastal on TV 10 olümpiastarti 49. finaal just Kuressaares," kommenteeris Anu Säärits.

Kõige värskem uudis tuli välja just täna. "Pühapäeval, 29. märtsil kell 13 Kuressaare linnastaadionil leiab aset selline ajalooline sündmus, kus Saaremaa jalgpallikoondis mängib Uus-Kaledoonia koondisega Okeaaniast," avaldas Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.

Tänavu spordilinnaks kandideerides said saarlased veel teada, et Euroopas jagatakse välja ka veel spordisaare tiitleid. Nii et ambitsiooni peaks siin olema küllaga ka üle- ja ülejärgmiseks aastaks!

Pin It

Statistika

1.png8.png3.png2.png6.png5.png1.png
Täna2028
Eile1463
Sel nädalal9109
Selles kuus3491
Kokku1832651

  • IP: 3.143.4.181
  • Brauser Unknown
  • Brauseri versioon
  • Operatsioonisüsteem Unknown

TOIMETAJA VALIK

Uudiskiri

Liituge meie uudiskirjaga

Tellige uudiskiri oma postkasti ja saage lisateavet meie toodete ja teenuste kohta.